Hoe hout oud laten lijken

/ 17.10.2018 / Charina

Ik vroeg mij altijd al af hoe je dit mooi voor elkaar krijgt. Leg of zet het stuk hout of het meubelstuk neer op een open plek.

Jaaa, ├ęcht heel leuk! Waarschuwingen Oudere oppervlakken kunnen behandeld zijn met giftige loodverf. Hoi Sjaak, Het beste is om te zorgen dat de staalwol onder de azijn staat. Het getoonde plaatje hierboven dat van een andere website is overgenomen zonder referentie , laat dat ook goed zien: Veeg vervolgens met een oude doek de vaseline weg.

Dan komt die kleur er straks doorheen, in plaats van het hout.

Het oppervlak voorbereiden Het hout oud laten lijken Wormgaten maken Het project verder afwerken, hoe hout oud laten lijken. Tips Draag een veiligheidsbril en handschoenen tijdens het uitvoeren van dit project. Tips Draag een veiligheidsbril en handschoenen tijdens het uitvoeren van dit project. Tips Draag een veiligheidsbril en handschoenen tijdens het uitvoeren van dit project.

Boenwas of antiekwas geeft een oude, licht glanzende uitstraling. Het oppervlak voorbereiden Het hout oud laten lijken Wormgaten maken Het project verder afwerken.

Ik heb het gemakkelijk gedaan; ijzersulfaat gekocht en opgelost in water.
  • Heb dit vorig jaar ook al gedaan. Let er goed op dat je echt ieder plekje pakt, zodat je niet later nog aanpassingen hoeft te verrichten.
  • De sop heb ik er eerst uitgewassen maar, geen effect.

Wauw dat ziet er mooi uit! Het stuk eiken is daarna met staalwol gepoetst en in de was gezet. Ziet er leuk uit! Ik ben inmiddels afgestudeerd en werk met heel veel plezier in een compleet andere wereld, namelijk bij een bank! Hoe langer je de staalwol in de azijn laat zitten, hoe dieper de kleur ook wordt.

  • Nou het zal er wel veel te lang in hebben gezeten maar het is dwars door het blik heen gegaan van de 3 blikken waren er 2 leeg door gaatjes in de bodem Ik ga het nog een keer doen maar nu met glazen potten En na filteren kan ik het denk ik ook maar beter in een grote pot bewaren he Tessa Mocht je nog tips hebben dan hoor ik het graag Gr Sjaak,.
  • De vele mogelijkheden van een lijmpistool.

Laat dit een nachtje staan. Een andere methode is om eerst hier en daar wat vaseline op het hout aan te brengen en vervolgens het hout te gaan schilderen in een kleur naar keuze, hoe hout oud laten lijken. Ik ben benieuwd naar jullie resultaten! Klaske Kassenberg Klaske Kassenberg is onze klusser die je op de hoogte houdt van haar ervaringen met de Toolsite producten. Laat dit een nachtje staan.

Beschadigingen aanbrengen

Maar eigenlijk alles zou kunnen, zolang het maar iets is waar de verf op blijft drijven. Sla hiermee meerdere keren op het hout zodat het lijkt alsof het hout vol wormgaten zit.

Ik had azijn en staal wol gekocht en nieuwe lege verf blikken.

Zo kan je hout oud maken middels enkele materialen. Ik ben benieuwd naar jullie resultaten. Hoi, bij beide hoe hout oud laten lijken hout oud maken mogelijk. Hoi, ik heb hetzelfde. Het maakt niet uit of je een compleet meubel oud wilt maken of alleen wat houten planken, bij beide is hout oud maken mogelijk.

Reader Interactions

De punt van de hak zal een mooi gat in het hout achterlaten. Dit kunnen we allemaal heel simpel zelf doen. Door mijn website te gebruiken geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.

Wil je ook nog zelf meubels kunnen maken?

Hallo, staalwol in pot met witte azijn zetten maar zonder deksel de gedurende 4 dagen, maar oud hout. Ik heb geen ervaring met verschillende soorten azijn. Als iemand tips heeft dan hoor ik het graag. Hallo, ik had er nog nooit van gehoord maar het klinkt heel robert van der griend te doen: Houtrot repareren en voorkomen Op zoek naar leuke steigerhout ideen, hoe hout oud laten lijken, ik had er nog nooit van gehoord maar het klinkt heel goed te doen: Houtrot repareren en voorkomen Op zoek naar leuke steigerhout ideen.

Als iemand tips hoe hout oud laten lijken dan hoor ik het graag. Het oppervlak voorbereiden Het hout oud laten lijken Wormgaten maken Het project verder afwerken Wanneer je hout er oud uit laat zien, staalwol in pot met witte azijn zetten maar zonder deksel de gedurende 4 dagen, maar oud hout.

Ik heb geen ervaring met verschillende soorten azijn.

Hout kleuren

Ik heb het steigerbouwer 1keer gedaan,maar vind het meer de kleur van teakhout. Je kunt zien hoe de azijnoplossing direct met het hout reageert. Misschien kun je het na de behandeling met azijn en staal wol nog behandelen met een lak voor buiten.

Bedankt voor de tip! Nu het droog is, is het vreselijk dof. Nu het droog is, is het vreselijk dof.

Andere: